Heerenveen Meestert! staat

Heerenveen Meestert!

 

The day after kunnen we terugkijken op een wederom geslaagde bijeenkomst in Café It Houtsje. De opkomst viel zeker niet tegen, eerder mee, de opbrengst was goed te noemen en de sfeer ook. Kortom; Heerenveen Meestert! staat op de kaart.

Wat hebben we afgesproken?

22 maart gaat HM! (Heerenveen Meestert!) meedoen aan de dag van de Meestert!Samen met in ieder geval meesters uit de andere communities, worden er activiteiten/acties uitgevoerd. Om aandacht te vragen voor het tekort aan meesters in het onderwijs, mannen voor de klas. En tegelijk een krachtig en vooral positief signaal uit te zenden naar de buitenwereld:

Werken als meester in het onderwijs is geweldig. Het is een echt ambacht en gaat een leven lang mee.

HM! Gaat twee scholen Over-Meesteren en op zeker 1 school ( de school van Meestert! Richard) gaat het schoolplein veranderd worden in een learning game indachtig Fortnite Bij slecht weer kan het ook in het klaslokaal, de gymzaal of in de kamer van de directeur worden gespeeld….

5 februari komen er een aantal mannen bij elkaar om 22 maart qua Over-Meesteren te bespreken. Vooralsnog is het nogal belangrijk om iedere klas bemeesterd te krijgen. Volgens niemand is dat een probleem, en daar begint het mee. Dat het geen probleem is.

Na 5 februari nemen wij contact met Erik op om nog voor de 22emaart dan een keer bij elkaar te komen met iedereen die gaat Over-Meesteren.

Michiel Kampman,docent bij Hogeschool Windesheim Zwolle, was aanwezig en ziet zeker kansen om HM! te gaan verbinden met de opleiding. Zeker gezien het laatste advies van de onderwijsraad zijn er kansen te over om uiteindelijk meer mannen voor de pabo’s te interesseren, ze er te krijgen, te houden en af te laten studeren.

Wiebe Goodijk van NHL Stenden in Leeuwarden was er dit keer niet bij.

Vanuit Meestert! zullen we met beide opleiders/opleidingen in gesprek gaan om te bezien waarom, wie, wat, waar en hoe HM! kan gaan samenwerken met de opleidingen.

MEER OVER MEESTERT>>

Agenda regio Heerenveen
Verhalen en nieuws uit de Heerenveen