Hij schrijft in zijn verslag vanuit een klein plaatsje, waar veel koffie wordt verbouwd. Meestert heeft, met dank aan alle partners die daar aan hebben bijgedragen, geld gedoneerd om een aantal beeldschermen aan te schaffen, die gebruikt worden als TV, digibord en leermethode:

“Echt geweldig dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben. Ze zullen er blij mee zijn. Even wat informatie betreffende school, streek en mijn werkzaamheden.
Ik werk voor de Amerikaanse Stichting Suenos Compartidos die leraren uitzendt naar scholen in Colombia en Mexico. Ik woon bij docent Engels  Luz Dari en haar familie in de Zuid -Colombiaanse Andesstad Popayan.
Ik geef les aan basisschoolkinderen en aan leraren uit basis- en middelbaar onderwijs. Twee dagen in de week assisteer ik Luz Dari met haar Engelse les. Gaat hier vooral om uitspraak. Tevens introduceer ik haar met werkvormen die in Nederland meer gangbaar zijn zoals meer zelfstandige en adaptieve werkvormen  en meer interactie tussen leerlingen onderling. Uiteraard maak ik gebruik van mijn gadgets. Dus veel ruimte voor spel, muziek en drama.
Ik werk vooral met de bovenbouw dus leerlingen tussen de 14  en 17 jaar.
De school Francisco de Paula Santander heeft 700 leerlingen  tussen de 5 en 17 jaar . Het bestaat dus uit een basisschool en de iets verderop gelegen middelbare school. De school heeft een regionale functie en leerlingen moeten soms 2 uur lopen om op school te komen.
De school staat in het dorp El Tambo. Een soort wild west town met nog veel paard en wagen in de straten. In El Tambo draait alles om de verbouw van koffie en het schijnt een van de meest exclusieve koffie te verbouwen maar dat heeft verder weinig effect op de welvaart. Het is arm en 90 procent van de kinderen is van boeren afkomst. Wat wordt verbouwd op de kleine percelen is genoeg om het gezin te onderhouden. De rest wordt verkocht op markten in de provincie hoofdstad Popayan. Wat ook niet mee helpt is de veiligheids situatie buiten EL Tambo. Veel coca teelt en de bijbehorende guerilla activiteiten van de groepen ELN en afsplitsingen van de  FARC. Bovendien ook paramilitaire milities die  elkaar de tent uitvechten voor beheer over de coca velden.
In El Tambo is het rustig ook dankzij de militaire checkpoints .
De school heeft mij verzocht het geld te gebruiken voor de aanschaf van een aantal TV schermen in de basisschool als ondersteuning van de lessen. Ook hier in dit deel van de wereld houden kinderen van video spelletjes, telefoons etc.
Ik zal in ieder geval gedurende deze tijd wat fotootjes en wat filmpjes maken.
So far
Ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen.
Hastaluego de Popayan.”

Remco