Beste juffen van Nederland

Beste juffen van Nederland.

Na de dag van de leerkracht is het vandaag Diversiteitsdag 2020. Jullie zullen het ongetwijfeld niet zijn vergeten, maar vandaag is het zover. Nu gaat er bijna geen dag voorbij die niet ergens de dag van……is, maar deze dag is voor Meestert! natuurlijk van groot belang. En daarmee, daardoor, voor alle meesters van Nederland. En dat zijn er niet meer zoveel zoals jullie weten. En dus ook voor alle juffen van Nederland.

In het F.D. een mooi artikel met Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, die vandaag een digitaal kopje koffie drinkt en webinars af mag lopen. Terwijl ze blijft zitten.

Mevrouw Hamer, leert het artikel ons, was o.a. de motor achter de komst van een vrouwenquotum voor raden van commissarissen. En die motor loopt inmiddels stukken beter dan het vliegwiel dat moet gaan draaien om een mannenquotum voor de klas in te stellen. Als je dat al zou willen.

Waar het eigenlijk om gaat is dat het artikel en de kennis die wordt gedeeld, als het gaat om een taai onderwerp als diversiteit op basis van gender, zeer interessant is. Ik zou zeggen: lezen maar in de pauze. Als je die al hebt.

Heb je die tijd niet? Wat werkt wel als het gaat over vergroten diversiteit:

  • Er verscheen een SER-rapport.
  • Twee maanden later stemde de Tweede Kamer in.
  • Doelen stellen helpt.
  • Het is ook een kwestie van cultuurverandering om die aantallen te vergroten.
  • Dwars door dat bedrijf heen, het gesprek over diversiteit voeren
  • Jarenlang mee bezig willen zijn.

Het positieve venijn zit hem echter in de staart.

 

‘Praten, praten, praten, dat is belangrijk. En als we dat met veel mensen doen, om ons heen kijken en zeggen: “Goh, ik mis hier iets”, dan helpt dat bij de bewustwording. Dus hoe meer aandacht, hoe beter.’

Beste juffen van Nederland. Praten, praten, praten dus. Met die ene meester in je team, de voorzitter van het college van bestuur de onderwijsassistent of welke aan in jouw school dan ook. Hoe meer aandacht, hoe beter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie