Geslaagd!

De start van een nieuwe episode in ons bestaan. Op veler verzoek. Onder de kop ‘Geslaagd!’ gaan we meesters in beeld brengen die met behulp van Meestert het gered hebben om meester te worden of te blijven. Studenten, zij-instromers en meesters die gewoonweg ‘geslaagd’ zijn voor het beroep. Van korte berichtjes via de whatsapp tot uitgebreide verhalen in de mail: vanaf nu brengen we ze in beeld. Leuk voor hen, goed voor ons om daarmee rekenschap te geven over ons eigen werk: we doen het allemaal niet voor niets!

We trappen af met zij-instromer Cornelis en student-nu-toch-echt-meester Jop.

Zij-instromer Cornelis Jansen

Hoi Edwin, via jou mocht ik halverwege dit jaar een dagje met meester Roel (Haarlem-en-meer-Meestert) in Hoofddorp meelopen in zijn klas. Dat was erg nuttig en heeft eraan bijgedragen dat ik uiteindelijk besloot een schoolbestuur te zoeken waarbij ik zij-instromer kon worden. Na een assessment en een ministage waarbij ik ook bij een groep 3 en bij een groep 6 voor de klas heb moeten staan durft de Stichting, waar de school onder valt, het met me aan: in februari begin ik als zij-instromer! 

Dat wilde ik je even laten weten. 

Nogmaals dank voor jouw moeite en misschien tot ziens als collega’s!

Groeten Cornelis Jansen

Student nu meester Jop de Jong

4 jaar geleden maakte ik als eerst kennis met Arnhem Meestert. Ik was een 2ejaars Pabo student die de intro had mede georganiseerd. Wanneer mijn introgroep werd “overmeestert” ging ik nieuwsgierig mee: “Arnhem Meestert?” dacht ik “dit wordt hoe dan ook interessant!”. Na een korte pitch van de Arnhemse meesters gingen we met z’n allen lekker eten, drinken en babbelen. Langzamerhand steeg de gezelligheid en het promille en kwamen de mooie inspirerende verhalen over het onderwijs boven tafel. Het concept was simpel: Gezellig, laagdrempelig, oprecht en informatief. Juist informatief doordat iedereen ongeremd durft te zeggen en vragen wat hij vindt.

Ik heb mij na die bijeenkomst meteen bij Meestert aangesloten. Al langere tijd dwaalde ik een beetje rond op de Pabo en op stage, maar mede door meestert werd ik zeker van mijn keuze om leerkracht te worden. Zoals vrijwel alle jongens op de Pabo liep ik tegen de hoeveelheid verslagen aan. Ondanks dat ik het niet eens wilde werd mij verplicht om de twee weken een update te sturen van mijn vooruitgang in mijn planning.

Toch ineens vrij gênant als je aan iemand moet toegeven dat je je niet aan de planning houdt…

Uiteindelijk hielp mij dat erbovenop en ben ik in een keer afgestudeerd met een 8.  Ik werd geïnspireerd om mijn eindscriptie over het (controversiële) onderwerp van masculiniteit en femininiteit in de klas omdat die onderwerpen mij aan het hart gaan. Terugkijkend durf ik zelfs te zeggen dat ik zonder meestert nu niet voor de klas zou staan, maar nog steeds op school of misschien zelfs gestopt.

Nu ben ik een trotse, officiële Meester Jop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie