Omzien naar de toekomst

Het nieuwe coalitieakkoord is er en de onderwijsvakbonden buitelen over elkaar heen om de credits binnen te harken. De credits als het gaat over de in het akkoord benoemde inzet om dé kloof der kloven te gaan dichten: die tussen het salaris van een meester (ja, ja, en een juf) in het PO en die in het VO. De credits mogen wat ons betreft 1 op 1 naar Paul, Jan en Thijs. Maar goed, wij van Meestert! voelen ons enorm gesteund door het coalitieakkoord. Een akkoord van een coalitie waar notabene de partij deel van gaat uitmaken die de initiatiefnota Kerels voor de klas het levenslicht liet zien. De reactie van minister Jet van onderwijs destijds was veelzeggend nietszeggend:

….Er is alle reden om met onverminderde inzet van alle betrokken partijen te blijven werken om meer mannen in het basisonderwijs te krijgen….

Nou, niet dus, toen al helemaal niet. En als het aan de nieuwe coalitie ligt dus ook niet. Want nergens in het coalitieakkoord wordt ook maar 1 zin, 1 woord, laat staan een uitroepteken gespendeerd aan meer mannen voor de klas. Omzien naar elkaar, dat wel. Omzien naar meesters, nada.

Edoch. Prachtig, meer aansporing hebben we met Meestert! niet nodig. Om onverdroten verder te gaan met onze welhaast heilige missie om meer mannen het onderwijs in te krijgen én ze er te houden. Los van welke coalitie dan ook is de alliantie divers voor de klas opgericht. In hun ‘coalitie’ akkoord gaat het alleen maar over meer mannen voor de klas. Als opmaat richting inclusief onderwijs.

En toch, het dichten van dé kloof gaat nu al zorgen voor meer mannen voor de klas in het PO. Economische arbeidsmigranten die richting het VO zijn getrokken vanwege de paar honderd euro per maand meer, melden zich nu bij Meestert! Met de vraag of wij ergens in het PO nog een baantje weten.

Nou, werk zat in het PO. Net als de disbalans tussen mannen en vrouwen voor de klas, zien we in het coalitieakkoord bar weinig spectaculairs terug als het gaat over het dramatische tekort aan leraren in het algemeen. Dat werk zal er dus de komende vier jaar ook nog wel blijven.

Ook interesse in een binnenkort beter betaalde baan binnen het PO? Mailen maar: info@meestert.nl

Wij zien om én uit naar jullie, meesters.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie