De ‘event manager’ op school

De event manager.

Er is van alles aan de hand in ons onderwijs. Het lerarentekort eist zijn eerste slachtoffer, minister Slob serveert een sigaar uit eigen doos, de vakbonden roepen op om weer eens een dag te gaan staken, opperbaas Rutte maakt zich in zijn derde ambtsperiode eindelijk druk om de ellende in het onderwijs en bestuurders in Amsterdam misbruiken geen gemeenschapsgeld meer als het gaat om het inhuren van uitzendleerkrachten.

De boel begint flink te smeulen dus. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de loonkloof tussen het PO en het VO en de event manager.

De wat?

De event manager. Hier meer: https://www.poraad.nl/nieuws-en-achtergronden/rtl-nieuws-basisscholen-huren-eventmanagers-in

Diverse scholen zetten eventmanagers in om de werkdruk voor leraren te verminderen, berichten diverse media. Die worden betaald vanuit de zogenoemde werkdrukmiddelen die scholen krijgen.

En dat is pas echt erg. Gemeenschapsgeld wordt gebruikt om event managers van alles te laten organiseren waar zo langzamerhand geen leerkracht meer op zit te wachten. Zin in heeft, energie voor heeft, het nut van inziet.

Het gaat daarnaast niet alleen om het organiseren waar je werkdrukvlekken van krijgt. Leuk en vooral fijn dat juf Beb of meester Hans niet meer voor de klas hoeven te staan maar events mogen gaan managen,  je moet er ook aan mee gaan doen. Tijd die je beter kan besteden aan rekenen, lezen en schrijven. Want dat is wat een leerkracht het liefst doet. Kinderen onderwijzen. En ja, de avondvierdaagse, de musical, Sinterklaas en Kerst, de Kinderboekenweek, een sportdag en een schoolreisje…? Prima. Maar de warme truiendag, de dag van het pesten, Koningsspelen, juffendag, spring voor water, de nationale voorleesweek, een bezoekje aan het werk van een mama van de klas, breien met hindernissen en de dag van de vergeten kiezen?

Niks managen, weg er mee. En dan vergeet ik er ook nog bewust een paar.

Leerkrachten van Nederland: manage je eigen vak en stop met het meedoen aan alles waar je het onderwijskundige nut niet (meer) van inziet. Dat zou nog eens een event zijn!

Met meesterlijke groet,

Edwin Borger

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie