Jij wilt Meestert! worden?

Wie kent hem niet? De meester. De meester die geweldig kon vertellen, schildpadden in de klas hield, heel goed kon uitleggen of anders wel voortdurend grapjes maakte. Of niet. Een meester die een onuitwisbare indruk achterliet.Die meesters zijn er nog steeds. Meesters die indruk maken. Alleen zijn het er steeds minder geworden: mannen in het onderwijs, meesters voor de klas. En daar kan JIJ wat aan doen.

Meer dan ooit is er namelijk behoefte aan volwassen zij-instromers. Mannen die vanuit een ander beroep eindelijk werk willen gaan maken van een al lang gekoesterde wens: Meester worden. Dat kan. Je kunt in Nederland als zij-instromer voor de klas gaan staan en tegelijkertijd studeren. In twee jaar haal je dan jouw bevoegdheid, zodat je ook echt Meester bent. Een meester die zinvol, zeker niet slecht betaald, spannend en inspannend werk doet. Met en voor kinderen, iedere dag weer opnieuw. Omdat het van jouw persoonlijke situatie afhangt welke route tot het meesterschap jou past, kun je het beste even contact opnemen met Edwin Borger van Meestert! Mail hem maar op: info@meestert.nl 

Hij werkt ook als trainer/coach van zij-instromers en weet je er van alles over te vertellen. en je op weg te helpen. 

Rest alleen nog de vraag: Waarom ben jij nog geen Meester eigenlijk?

Bericht aan alle havo/vwo scholieren die erover denken om het onderwijs in te gaan: bezoek meerdere pabo’s, vraag ze naar wat ze doen voor en met de jongens!

Is er een mannen studiegroep? Wordt er in de studie rekening gehouden met jongens? Kun je stage lopen bij een Meester?

Zorg dat je met studenten praat op een open dag en wanneer deze er niet zijn, zorg dat je dat op een ander moment doet (bijvoorbeeld meeloopdag)

Op deze manier krijg je een beter beeld van de opleiding en is er een goede kans dat de studie aansluit bij je verwachtingen.

Kijk ook eens HIER> of check of er in jouw stad een universitaire pabo opleiding is!

Verhalen uit het land!