Een ijzige wind ratelde langs de boorden van de Nieuwe Maas

Een ijzige wind ratelde langs de boorden van de Nieuwe Maas, toen meester X (wiens naam er niet toe doet) op zijn fiets richting de Kop van Zuid peddelde. Na een dag vol onrust in zijn groep stond het weekend voor de deur en klopte het stevig aan. Vlak voor hij rechtsaf richting huis zou gaan viel zijn oog op een abri, een plakpaal. En niet zomaar een plakpaal, eentje waar In Holland zijn boodschap op kwijt wilde.

“Zonder juf had je dit niet kunnen lezen”

Op een haar na miste hij het voor april 2016 ijskoude water om vervolgens vertwijfeld naar de foto en de tekst van de opleiding waar hij ooit zelf op zat te staren.
Twee telefoontjes later en een snelle hap bij de frietboer verder, schuimde hij samen met twee kornuiten van Rotterdam Meestert! (Meester Y en Z wiens naam er ook niet toedoen), gewapend met een stift, de Rotterdamse binnenstad af. Op zoek naar nog meer plakpalen met daarop de treurnis wekkende oproep

“Zonder juf had je dit niet kunnen lezen”

Na een tweede biertje, illegaal plakpalen verfraaien maakt dorstig, kregen de snorren en baarden op de foto van de juf gezelschap van bijpassende teksten.

“Zonder meester had je dit niet kenne lezen!”

Niet lang nadat heel Rotterdam kennis had gemaakt met snorren en baarden op abri’s, rinkelde de telefoon van meester X.
In Holland wilde graag in gesprek met de mannen van Rotterdam Meestert! Aldus geschiedde en beide clubs gingen voort, samen waar mogelijk en alleen waar nodig.

Twee jaar later kwam de foto van de bekladde abri langs op Facebook.
De met snorren en baarden bekladde juf kreeg opeens een naam: juf Q ( ook haar naam doet er niet toe). Een topjuf die werkt in Den Haag en de hele actie van de mannen van Rotterdam Meestert! juist inschatte: kwajongenswerk met een serieuze ondertoon.

En zoals het mannen uit Rotterdam betaamt deden zij het enige juiste: juf Q werd gevraagd of zij het leuk zou vinden als de daders haar klas zouden Over_Meesteren. Als ‘goedmaker’ voor het bekladden van haar beeltenis. Dat vond zij een beter idee en zo kwam het dat twee van de drie musketiers vandaag naar Den Haag togen. En een klas voor Hofstedelingen in de dop les gaven.

De La Reyschool in Den Haag. Zetelt in een monumentaal gebouw van 100 jaar oud. Leuke gemotiveerde en coöperatieve leerlingen. Opdracht in circuit Ontwerp je droomschool met thema’s: ontwerp logo, poster, menukaart lunch, klimwerk van wattenstaafjes, lerarenkamer en schoolplein. Bedacht door meester X. Leuke ochtend voor allen!!! Was het kordate verslag van Meestert! Y na afloop.